Monument Valley bezoeken: ontdek het Wilde Westen! (2024)

Wil je het iconische Monument Valley bezoeken tijdens een onvergetelijke rondreis in het zuidwesten van Amerika? Check dan dit artikel vol tips!

Inhoud verberg

1 Wat is Monument Valley?

2 Monument Valley bezoeken: praktische tips

3 Monument Valley bezienswaardigheden

4 Overnachten in Monument Valley

5 Boek een reis naar het zuidwesten van Amerika

6 Lees meer over West-Amerika

Monument Valley is een van de meest iconische en adembenemende landschappen in de Verenigde Staten. Gelegen op het Colorado Plateau, op de grens tussen Arizona en Utah, trekt dit natuurwonder jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Als je dit prachtige gebied graag eens wilt ontdekken, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog geef ik antwoord op al je vragen over Monument Valley.

Wat is Monument Valley?

Laten we beginnen bij het begin, want wat is Monument Valley nou eigenlijk? Monument Valley is een uitgestrekt gebied dat wordt gekenmerkt door zijn unieke rotsformaties die bekend staan ​​als buttes. Deze buttes bestaan ​​uit harde gesteentelagen die weerstand bieden aan erosie, waardoor ze als monumentale structuren boven het omringende landschap uitsteken. De rode kleur van de rotsen in combinatie met de dramatische silhouetten maakt Monument Valley tot een onvergetelijk gezicht.

Het land van de Navajo’s

Monument Valley is niet alleen een natuurlijk wonder, het heeft ook een culturele betekenis. De Navajo’s hebben eeuwenlang in dit gebied gewoond en hebben een unieke band opgebouwd met het landschap en de natuurlijke omgeving. Elke rotsformatie en elk ravijn vertelt een verhaal dat teruggaat tot ver voorbij de tijd dat de eerste westerse ontdekkingsreizigers deze uitgestrekte vallei betraden. Bijzonder hè?

Monument Valley was de inspiratie voor het Wilde Westen

Monument Valley wordt vaak geassocieerd met het Wilde Westen. De iconische landschappen zijn vaak te zien zijn in westernfilms, televisieseries en reclames. De majestueuze rode rotsformaties, uitgestrekte woestijnlandschappen en eindeloze horizonnen van Monument Valley hebben het decor gevormd voor talloze Hollywood-westerns en hebben daardoor een sterke band met de populaire verbeelding van het Wilde Westen.

Filmmakers, waaronder regisseur John Ford, ontdekten al vroeg de dramatische en schilderachtige kwaliteiten van Monument Valley als achtergrond voor hun films. Ford maakte in de jaren 1930 en 1940 een reeks westerns in Monument Valley, waaronder “Stagecoach” en “She Wore a Yellow Ribbon”, die hielpen bij het definiëren van het beeld van het Wilde Westen in de Amerikaanse filmgeschiedenis.

Sindsdien is Monument Valley uitgegroeid tot een symbool van het Wilde Westen en heeft het vele generaties van filmliefhebbers geïnspireerd met zijn epische landschappen en romantische associaties met de avonturen van cowboys, indianen en pioniers.

Monument Valley bezoeken: praktische tips

Het is handig om een paar dingen te weten voor je Monument Valley gaat bezoeken. Daarom deel ik eerst een aantal praktische tips voor een bezoek aan dit iconische landschap.

Hoe kom je in Monument Valley?

De meeste mensen doen Monument Valley aan tijdens een rondreis in het zuidwesten van Amerika. Zelf deed ik dit ook en bezocht ik Monument Valley tijdens de rit van Page (Arizona) naar Moab (Utah). Om in Monument Valley te komen heb je een auto nodig, er rijdt geen openbaar vervoer.

De reis naar Monument Valley met de auto

Vanuit Page leidt de route naar Monument Valley je eerst richting het zuidoosten op US Highway 98. Na zo’n 65 mijl sla je linksaf de 160 op en die volg je tot je bij de plaats Kayenta bent. Hier kun je even stoppen voor brandstof en snacks.

Vanuit Kayenta vervolg je je reis naar het noordoosten op US Highway 163, een weg die je rechtstreeks naar Monument Valley brengt. Onderweg word je getrakteerd op indrukwekkende uitzichten op de uitgestrekte woestijnlandschappen en de iconische rode rotsformaties. De totale rit van Page naar Monument Valley duurt ongeveer twee duur.

Vanuit Moab rijdt je naar het zuiden te rijden op US Highway 191. Je komt onderweg door diverse plaatsen, zoals Monticello en Blanding, waar je even kunt pauzeren en iets kunt eten of kunt tanken. Blijf de 191 volgen tot je Bluff bereikt. Vanuit hier neem je US Highway 163 naar het zuiden, die je rechtstreeks naar Monument Valley leidt.

Hoe verder je naar het zuiden rijdt, hoe mooier de landschappen worden en je zult ook veel toffe rotsformaties zien. Een van de meest iconische rotsformaties is Mexican Hat, net voor Monument Valley. De rit van Moab naar Monument Valley duurt iets meer dan 2,5 uur.

Tour naar Monument Valley

Als alternatief kun je ervoor kiezen om een georganiseerde tour te boeken, waarbij het vervoer van en naar Monument Valley voor je wordt geregeld. Dit kan handig zijn als je niet zelf wilt rijden of als je meer wilt leren over de geschiedenis en cultuur van het gebied.

Je kunt een Monument Valley Tour vanaf verschillende plaatsen regelen, bijvoorbeeld als dagtrip vanuit Sedona of Flagstaff. Een andere optie is een meerdaagse tour vanuit Las Vegas, hierbij bezoek je naast Monument Valley ook de Grand Canyon en Zion National Park.

Wat kost een bezoek aan Monument Valley?

Monument Valley bezoeken kost $8 per persoon per dag. Monument Valley is geen nationaal park, daarom is je America the Beautiful jaarpas hier niet geldig. Je kunt je toegangsbewijs online of ter plekke kopen.

Daarnaast zijn er variabele kosten waar je ook rekening mee moet houden, bijvoorbeeld voor accommodatie, maaltijden en activiteiten.

Wat zijn de openingstijden van Monument Valley?

Het bezoekerscentrum is van Monument Valley is geopend op de volgende tijden:

  • Hoogseizoen (1 april t/m 30 september): 7 dagen per week, van 6 tot 20 uur
  • Laagseizoen (1 oktober t/m 30 maart): 7 dagen per week, van 8 tot 17 uur
  • Gesloten op Thanksgiving, Nieuwjaarsdag (1 januari) en Eerste Kerstdag (25 december

De openingstijden en toegangsprijzen kunnen uiteraard veranderen. Het is altijd een goed idee om de officiële website te raadplegen voor de meest recente informatie.

Wat is de beste reistijd voor Monument Valley?

De beste reistijd voor Monument Valley is over het algemeen tijdens de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november). In deze periode zijn de temperaturen aangenaam.

In de lente bloeien de woestijnbloemen en is het landschap groener, terwijl de herfstkleuren juist voor een prachtig contrast zorgen.

De zomermaanden kunnen erg heet zijn, dan moet je voorbereid zijn op hoge temperaturen. In de winter is het soms (te) koud en zijn sommige wegen gesloten kunnen zijn vanwege sneeuw of ijs.

Zelf bezocht ik Monument Valley in de zomer (juli). Qua temperatuur vond ik het goed te doen, maar er stond wel een flinke wind.

Hoeveel tijd heb je nodig voor Monument Valley?

Je hebt minimaal één dagdeel nodig om de belangrijkste hoogtepunten van Monument Valley te zien, zoals het Visitor Center en de iconische Mitten Buttes.

Voor een meer uitgebreide verkenning en om activiteiten zoals wandelen en jeeptours te doen, is het aan te raden om twee of meer volle dagen te plannen. Dan heb je voldoende tijd om de rijke geschiedenis, natuurlijke schoonheid en culturele betekenis van deze adembenemende bestemming volledig te waarderen.

Monument Valley bezienswaardigheden

Wat is er allemaal te zien en te doen in Monument Valley? Monument Valley biedt talloze mogelijkheden voor avontuurlijke reizigers. Dit zijn de mooiste Monument Valley bezienswaardigheden en de leukste activiteiten.

The Mittens and Merrick Butte

Deze iconische rotsformaties zijn het handelsmerk van Monument Valley. De “Mittens” zijn twee enorme monolieten die lijken op handschoenen, terwijl Merrick Butte een imposante eenzame rots is die tussen hen in staat.

John Ford’s Point

Genoemd naar de beroemde filmmaker die Monument Valley op de kaart zette, biedt dit uitkijkpunt een adembenemend panoramisch uitzicht op de vallei en de omringende rotsformaties. Het is een populaire plek voor foto’s en selfies.

Artist’s Point

Een ander uitkijkpunt dat zijn naam eer aandoet, omdat het een geweldig uitzicht biedt op de kleurrijke rotsen en uitgestrekte vallei. Het is een favoriete plek voor kunstenaars en fotografen om inspiratie op te doen.

Maak een paardrijtocht door Monument Valley

Als je je echt even in het Wilde Westen wilt wanen, dan is het ech een aanrader om een paardrijtocht te maken in Monument Valley. Onder begeleiding van een ervaren gids, kun je genieten van adembenemende uitzichten op de beroemde bezienswaardigheden zoals de Mitten Buttes, Merrick Butte en John Ford’s Point, terwijl je luistert naar verhalen over de geschiedenis en legendes van dit betoverende landschap. Een onvergetelijke ervaring!

Reserveer nu je paardrijtocht door Monument Valley.

Foto: Westwind Air Service via Unsplash.

Ontdek Monument Valley per Jeep

Een van de meest populaire activiteiten is het verkennen van het gebied per jeep. Er zijn verschillende lokale bedrijven die rondleidingen aanbieden, waarbij je diep in de vallei kunt doordringen en de meest spectaculaire uitzichten kunt bewonderen.

Boek nu je backcountry Jeep tour met Navajo-gids.

Sterren kijken

Sterren kijken in Monument Valley is een onvergetelijke ervaring. Wanneer de zon ondergaat en de duisternis valt, wordt de hemel boven de vallei bezaaid met duizenden fonkelende sterren. De afgelegen ligging van Monument Valley, ver weg van stadslichtvervuiling, zorgt voor een heldere en ongerepte sterrenhemel. Je kunt vaak zelfs de Melkweg zien!

Tip! Tijdens een sterrenkijktour kun je meer leren over de nachtelijke hemel boven Monument Valley en kun je zelfs door een telescoop kijken.

Ontdek Monument Valley te voet

Daarnaast kun je ook wandelen in Monument Valley. Er zijn verschillende wandelpaden die variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor zowel beginners als ervaren wandelaars kunnen genieten van de prachtige omgeving.

Vergeet niet om voldoende water mee te nemen en beschermende kleding te dragen, want het kan behoorlijk warm worden in de woestijn en er is vrijwel geen schaduw.

Forrest Gump Point

Ken je de film Forrest Gump? Forrest besluit op gegeven moment om dwars door Amerika te rennen. Na maandenlang rennen besluit hij te stoppen. De plek waar hij dit doet is bij milemarker 13 op de US Highway 163, in Monument Valley. Het is een van de meest iconische scènes in de film.

Vanaf dit punt heb je een geweldig panoramisch uitzicht op de lange, rechte weg die door de uitgestrekte woestijn loopt. Op de achtergrond zie je de karakteristieke rode rotsformaties van Monument Valley. Het is dan ook een geweldige (en zeer populaire) plek om even te stoppen voor een foto.

Overnachten in Monument Valley

Je bezoek aan Monument Valley komt pas echt tot z’n recht als je er een nachtje (of meer) blijft slapen. Dan maak je de prachtige zonsondergang en wellicht ook de indrukwekkende zonsopkomst mee. Er zijn verschillende plekken om te overnachten in Monument Valley. Een paar aanraders:

Hotels & lodges

  • The View – Het meest bekende hotel in Monument Valley met een panoramisch uitzicht.
  • Goulding’s Lodge – Bijzondere accommodatie met kamers, suites, appartementen en villa’s op een mooie locatie. Op het terrein vind je ook een klein museum
  • Bluff Dwellings Resort – Als je het niet erg vindt om iets verder te rijden naar het stadje Bluff, dan is dit ook een geweldige accommodatie. Dit is een nieuw hotel met verschillende soorten kamers (je kunt zelfs in een tipi slapen!) en er is een verfrissend buitenzwembad.

Kijk voor meer accommodaties op Booking.com. Je kunt hier ook heel gemakkelijk alle prijzen en beschikbaarheid zien.

Kamperen

Reis je met een tent of camper? Er zijn ook verschillende campings te vinden in Monument Valley.

Dit waren al mijn tips voor Monument Valley. Wat mij betreft is dit een bestemming die elke Amerikaliefhebber eens moet bezoeken. Dankzij het adembenemende landschap is dit natuurwonder fantastisch om te zien. Monument Valley zal je niet teleurstellen!

Boek een reis naar het zuidwesten van Amerika

Wil je het iconische Monument Valley bezoeken tijdens een onvergetelijke rondreis in West-Amerika? Boek dan nu je reis!

Vliegtickets– Voor een rondreis in het West-Amerika kun je vliegen op verschillende luchthavens, bijvoorbeeld Salt Lake City, Las Vegas en Los Angeles. Deze steden hebben allemaal een grote internationale luchthaven en zijn daardoor goed bereikbaar. Zowel KLM als Delta vliegen rechtstreeks van Schiphol naar de bestemmingen. Beide kun je boeken via dewebsite vanKLM, dan spaar je meteenFlying Blue Miles.

Huurauto– De beste manier om de mooie plekken in het zuidwesten van Amerika te ontdekken is met een huurauto of camper. Reserveer je auto viaSunny Cars, dan ben je goed verzekerd. Liever reizen met een camper? Reserveer dan viaTravelhome.

Creditcard– Je hebt vrijwel overal in Amerika een creditcard nodig. Zeker als je een auto huurt.Mastercard,VisaenAmerican Expressworden veel geaccepteerd.

Tours en activiteiten– Er zijn in Amerika ontzettend veel leuke dagtours en avontuurlijke activiteiten te doen. Kijk opGet Your Guidevoor het aanbod.

Powered by GetYourGuide

Kijk op deze pagina voor meer tips en handige website om een reis naar Amerika te plannen.

Lees meer over West-Amerika

Ben je op zoek naar meer tips en leuke bestemmingen in West-Amerika? Deze reisgidsen helpen je op weg:

ANWB Wereldreisgids – Verenigde Staten Zuid-West

Capitool reisgidsen – USA Zuidwest

Zelf heb ik al meerdere prachtige reizen mogen maken in het zuidwesten van Amerika, het is een van mijn favoriete regio’s in de Verenigde Staten. Op deze website kun je dan ook veel informatie vinden over reizen in Amerika. Lees ook een van deze artikelen:

  • 21 Utah bezienswaardigheden die je niet mag missen
  • Wat te doen in Page Arizona? 17 tips!

Enschrijf je in voor mijn nieuwsbriefvoor meer inspiratie en tips voor de mooiste bestemmingen.

Hoi, en wat leuk dat je deze disclaimer leest! Zoals je misschien begrijpt kost het onderhouden van een website geld. Daarom zou ik het fijn vinden als je iets koopt of boekt via de links in dit artikel. Zo krijg ik een kleine commissie waarmee ik deze website kan onderhouden. Het kost jou niets extra. Dank je wel!Steun Op reis met Co.

Amerika Utah

Monument Valley bezoeken: ontdek het Wilde Westen! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 6002

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.